søndag den 24. juli 2011

Amerikansk gulerodskage.

Opskriften giver 2 stk i springform eller 1 i stor bradepande.


Jeg har kommet lidt orange pastafarve i glasuren og pyntet med hakkede nødder.


Ingredienser:

Kagen:

Det våde:

450 g brun farin,
1,5 tsk vaniljesukker,
3 dl olie,
6 æg,
550 g revet gulerod.

Det tørre:

400 g mel,
1 spsk bagepulver,
1,5 tsk natron,
1 tsk salt,
3 tsk kanel,
75 g hakkede nødder.

Glasuren:

200 g naturel flødeost,
125 g smør,
250 g flormelis,
saft fra 1 citron,
hakkede nødder til pynt.

Sådan gør du:

Rør de våde ingredienser sammen. Bland de tørre ingredienser i en anden skål. Bland de tørre og de våde ingredienser sammen.

Bages ved 185 grader i ca 40 min. Hvis du bruger en stor bradepande, skal den have lidt kortere. Tjek om kagen er færdig med en kødnål.

Lad kagen køle helt af. Pisk glasuren sammen og fordel den ud over kagen. Pynt evt. med lidt hakkede hasselnødder.

Kagen er bedst dagen efter og en fremragende kage at bruge til festkager med fondant.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar