søndag den 24. juli 2011

Ostelagkage med kirsebærgele.

Ingredienser:

Bund:
75 g smør
150 g fuldkornshvedekiks

Fromage:
4 blade husblas,
200 g flødeost naturel,
2 æggeblommer,
2 dl creme fraiche 38 %
1 tsk vaniljesukker,
1 tsk fintrevet citronskal,
1 spsk citronsaft,
2 æggehvider,
50 g flormelis.

Gele:
1 glas syltede kirsebær (ca. 340 g)
2,5 dl kirsebærsaft,
4 blade husblas.

Sådan gør du:

Bunden:
Smelt smøret. Smuldr kiksene ned i og bland det sammen. (Brug evt. foodprocessor eller røremaskine). Pres blandingen godt sammen ud i bunden af en springform.

Fromagen:
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca 10 min.
Rør ost, æggeblommer, creme fraiche, citron skal og citronsaft sammen.
Kom husblassen i en skål og smelt den i et vandbad.
Køl husblassen lidt af og hæld den i ostemassen.
Pisk hviderne stive imens du gradvist hælder flormelis i. Vend dem i ostemassen.
Hæld ostemassen over kiksene i springformen og stil kagen tildækket i køleskab mindst 4 timer gerne natten over.

Gele:
Læg husblas i blød i koldt vand ca 10 min.
Si saften fra kirsebærrene og fortynd den med vand indtil der er 2,5 dl.
Smelt husblassen i saften.
Pynt kagen med kirsebær.
Hæld geleen over, når den begynder at stivne.
Sæt kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer. Når geleen er stivnet er kagen færdig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar