fredag den 13. januar 2012

Det sunde hjørne: Cremet tomatsuppe. Tilbehør: rugboller med græskarkerner.





Dagens ret var en kæmpe succes hos os alle 5 :-) Suppen var rigtig lækker og cremet og bollerne smagte fantastisk :-)

Familiens vurdering: (bedst er 5 stjerner)

Emma (7 år) : 5 stjerner
Julie (10 år) : 4 stjerner
Natasha (18 år) : 4 stjerner
Pia (mor): 4 stjerner
Thomas (far): 4 stjerner

Cremet tomatsuppe:

4 pers.

2 spsk olie,
75 g løg i tern,
3 fed grofthakket hvidløg,
200 g porrer (fint snittet),
150 g gulerødder i tern,
150 g kartofler i tern,
1 dåse hakkede tomater,
3 spsk. koncentreret tomatpure,
7 dl grønsagsbouillon,
3 dl minimælk,
salt og peber,
basilikum,
oregano,
evt. lidt chili.

- svits løg, hvidløg og porrer i olien,
- tilsæt gulerødder, kartofler, hakkede tomater, tomat pure, bouillon, salt, peber og krydderier,
- lad suppen koge ca. 20 min, til grønsagerne er møre,
- blend suppen helt jævn med en stavblender,
- tilsæt mælken og lad suppen koge igennem.
- smag suppen til.

(retten indeholder 600 g grønt)

Energiindhold pr 100 g:
Kcal: 40, Protein: 1,5, Fedt: 2, Kulhydrat: 4.

Rugboller med græskarkerner:

12 stk.

1 dl græsk yogurt,
2 dl vand (lunkent),
25 g gær,
2 spsk. olie,
1 tsk honning (har ingen betydning, hvilken honning),
1 stk. salt,
250 g rugmel,
200 g hvedemel,
50 g græskarkerner.

- rør gæren ud i græsk yogurt og lunkent vand,
- tilsæt olie honning, salt, begge typer mel og græskerkerner,
- ælt dejen godt sammen, dejen skal være lidt klistret,
- lad dejen hæve i en time,
- form bollerne og sæt på bageplade med bagepapir,
- lad bollerne efterhæve 30 min,
- pensl bollerne med sammenpisket æg,
- bag bollerne ved 180 grader i 15-20 min.

Energiindhold pr. 100 g:

Kcal: 235, Protein: 7,5, Fedt: 4, Kulhydrat: 39

Velbekomme :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar