mandag den 23. januar 2012

"Det sunde hjørne" tyrkiske deller, fransk kartoffelfad og æble tzatziki.

Endnu en ret fra Ubberubs kogebog er blevet prøvet og det var en kæmpe succes.. Vi gi'r maden karakter, sådan mest for sjov men også for at se, hvilke retter der bliver vores favoritter. Dagens ret idag fik følgende karakter:
Retterne kan få 1-5 stjerner, hvor 5 er det bedste.

Emma 7 år gav 5 stjerner,
Julie 10 år gav 5 stjerner,
Natasha 18 år gav 5 stjerner,
Thomas (far) gav 5 stjerner
og jeg Pia (mor) gav også 5 stjerner...

Denne ret kan helt sikkert anbefales, man kan absolut ikke smage at det er en slankeret:-)

Tyrkiske deller:
4 personer.

500 g hakket oksekød 10%,
2 æggehvider,
1 fed presset hvidløg,
2 spsk. hakket persille,
1 tsk. stødt spidskommen,
1 tsk. stødt koriander,
salt og peber
olie til stegning.

- rør alle ingredienser sammen til en fast fars.
- form farsen til ca 10 aflange deller,
- steg dellerne på en pande.

Energiindhold pr. 100 g:

Kcal: 218, Protein 21,5, Fedt: 14,5, Kulhydrat: 0,5

Fransk kartoffelfad:
4 personer.

700 g kartofler i ½ cm tykke skiver,
1 dl hakkede tomater,
150 g løg i tern,
2 fed hvidløg,
1 spsk sukker,
2,5 dl grøntsagsbouillon,
salt og peber,
evt. timian,
100 g cheasy revet ost.

- skær kartoflerne i skiver og forkog dem i ca 10 min (jeg skal dem ca 1 cm tykke),
- rør de hakkede tomater, løg, hvidløg, sukker, bouillon, salt, peber og evt timian sammen.
- bland kartoffelskiverne i grønsagsblandingen og for del dem i et ovnfast fad.
- bag retten i ovnen ved 160 grader i ca 40 min, til kartoflerne er møre,
- drys osten over kartoflerne efter 30 min.

Energiindhold pr. 100 g:

Kcal: 62, Protein: 3,5, Fedt:0,5 Kylhudrat:10

Æble tzatziki:

4 dl græsk yogurt 2 %,
2 fed presset hvidløg,
300 g groftrevne syrlige æbler,
salt og peber.

- bland yogurten med hvidløg,
- riv æblerne ned i yogurten og smag til med salt og peber.

Energiindhold pr. 100 g:

Kcal: 56, Protein: 4,5, Fedt: 1,5, Kulhudrat:6

Ingen kommentarer:

Send en kommentar