tirsdag den 10. juli 2012

Chokolade-nødde bund.

Det er rigtig lækkert at erstatte en almindelig kagebund med 1 chokolade-nødde bund i en festkage. Det er vigtigt, at man ikke bruger udelukkende chokolade-nødde bunde, da det vil blive en meget meget tung kage.
Jeg bruger denne opskrift til en 25 cm's rund form:

4 æg,
160 g sukker,
160 g blødt smør,
80 g hakket chokolade,
1/2 tsk kanel,
80 g mandler,
80 g hasselnødder,
1 nip salt.

1. hak nødderne (med skal) fint.
2. del æggene og pisk æggeblommerne på halvdelen af sukkeret (80 g). Rør det bløde smør i. Tilsæt revet chokolade og kanel.
3. pisk hviderne halvstive med et nip salt. Tilsæt 2 spsk af resten af sukkeret og lad det sidste sukker risle langsomt i, mens hviderne piskes helt stive og blanke.
4. fold først 1/3 af hvidene i æggemassen, så de hakkede nødder og derefter resten af hviderne.
5. hæld dejen i formen (husk bagepapir i bunden) og bag ved 160 grader i ca. 45 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar